Nyheter: Bildene Øverst fra venstre; Ingebret Tellum, Johanne Madsen, Einar Ellefsæter og Gravstøtte Ragnvald og Anne Sørheim.

Under fra venstre;Simen Ellefsæter, Johan Ellefsæter og gravstøtter Ellefsæter/Schjerpen/Skavlien

NOEN SIDER SOM KAN VÆRE VERDT Å SJEKKE UT;

www.slektshistorielaget.no

www.arkivverket.no/arkivverket/Digitalarkivet

https://digitaltmuseum.no

http://www.nb.nohttps://slekt1.com/index.php/test/norge

www.myheritage.com

  Fornavn:  Etternavn:
Logg inn
Avansert sk
Etternavn
Hva er nytt?
Etterlysninger
 • Bilder
 • Dokumenter
 • Gravsteiner
 • Historier
 • Album
  Alle media
  Kirkegrder
  Steder
  Notater
  Datoer og jubileer
  Kalender
  Rapporter
  Kilder
  Arkiver
  Statistikk
  Bytt Sprk
  Bokmerker
  Ta kontakt
  Be om brukerkonto   Åsmarka kirke, Åsmarka, Ringsaker, Norge


  Tre:  

  Notater:
  Åsmarka kirke er en åttekantet kirke fra 1859 i Ringsaker kommune, Hedmark fylke. Den tilhører Ringsaker prestegjeld i Den norske kirke og det var ikke egen kirke i bygda før denne ble reist. Næroset, Åsmarka og Sør-Mesna sognet til Åsmarken kapell (Mesnalia fikk egen kirke i 1933).

  Byggverket er i tømmer og har 180 plasser. Rasmussen beskriver kirken som «tilnærmet schweitzerstil». En del av arbeidet ble utført på dugnad, blant annet hugging og fremkjøring av tømmer. Arbeidet ble utført i 1859, og i oktober var snekkerarbeidet ferdig. Kirken ble trolig innviet tidlig i 1860. Bygget ligger høyt og fritt med utsikt over innsjøen Næra. Bygget har stående panel som er intakt (per 1995). Våpenhuset var opprinnelig utført i to etasjer, dette ble revet omkring 1959 og erstattet med et enetasjes tilbygg. Fire stolper i kirkerommet bærer en firkantet takrytter. De opprinnelig smårutede vinduene er bevart i sakristiet (per 1995). Omkring 1900 fikk bygget brøstning (halvt panel) utenpå tømmeret, omkring 1959 ble tømmerveggene helt dekket av panel innvendig. Kirken fikk altertavle omkring 1900 (malt av Lars Jorde), opprinnelig var det bare et enkelt alter. Kirken fikk nytt orgel i 1981. Under kampene ved Åsmarka ble kirken truffet av granatsplinter og sporene er fortsatt synlige i altertavla. Dette var de første kampene på land mellom britiske og tyske styrker. Kirkegården har minne om en britisk soldat som falt.