Nyheter: Bildene Øverst fra venstre; Ingebret Tellum, Johanne Madsen, Einar Ellefsæter og Gravstøtte Ragnvald og Anne Sørheim.

Under fra venstre;Simen Ellefsæter, Johan Ellefsæter og gravstøtter Ellefsæter/Schjerpen/Skavlien

NOEN SIDER SOM KAN VÆRE VERDT Å SJEKKE UT;

www.slektshistorielaget.no

www.arkivverket.no/arkivverket/Digitalarkivet

https://digitaltmuseum.no

http://www.nb.nohttps://slekt1.com/index.php/test/norge

www.myheritage.com

  Fornavn:  Etternavn:
Logg inn
Avansert sk
Etternavn
Hva er nytt?
Etterlysninger
 • Bilder
 • Dokumenter
 • Gravsteiner
 • Historier
 • Album
  Alle media
  Kirkegrder
  Steder
  Notater
  Datoer og jubileer
  Kalender
  Rapporter
  Kilder
  Arkiver
  Statistikk
  Bytt Sprk
  Bokmerker
  Ta kontakt
  Be om brukerkonto  Madsen, Johanne

  Madsen, Johanne

  Kvinne 1876 - 1963  (86 r)

  Personlig informasjon    |    Media    |    Notater    |    Kilder    |    Hendelseskart    |    Alle    |    PDF

  • Navn Madsen, Johanne  
   Dpt 11 Feb 1876  Ringsaker Kirke Finn alle personer med hendelser p dette stedet  [1
   Fdt 10 Des 1876  Sveinhaug gård (Svendhoug) , Ringsaker Finn alle personer med hendelser p dette stedet  [1
   Kjnn Kvinne 
   Konfirmasjon 11 Okt 1891  ringsaker kirke Finn alle personer med hendelser p dette stedet 
   Dd 4 Aug 1963  Toten Finn alle personer med hendelser p dette stedet 
   Person ID I53  Sørheim
   Sist endret 15 Aug 2018 

   Far Furuberget, Johannes Jensen,   f. 30 Jan 1847, Furnes, Ringsaker Finn alle personer med hendelser p dette stedet,   d. 23 Nov 1877, Sveinhaug gård (Svendhoug) , Ringsaker Finn alle personer med hendelser p dette stedet  (Alder 30 r) 
   Mor Sveinhaug, Anne Mikkelsdatter Dobloug,   f. 27 Jan 1843, Vestre Dobloug Finn alle personer med hendelser p dette stedet,   d. 20 Mai 1925, Sveinhaug gård (Svendhoug) , Ringsaker Finn alle personer med hendelser p dette stedet  (Alder 82 r) 
   Gift 10 des 1872  Furnes, Ringsaker Finn alle personer med hendelser p dette stedet 
   Famile ID F31  Gruppeskjema  |  Familiediagram

   Familie Madsen, Karl Anton,   f. 30 Nov 1877, Ålesund Finn alle personer med hendelser p dette stedet,   d. 9 Okt 1936, Kapp Finn alle personer med hendelser p dette stedet  (Alder 58 r) 
   Gift 26 Sep 1901  Ringsaker Finn alle personer med hendelser p dette stedet 
   • ( KB: Østre Toten prestekontor, Klokkerbok nr. 9, 1908-1956, s. 37)

    Mads Laurits Madsen fødsel, står foreldrene Karl Anton Madsen og Johanne Madsen som "viet i Ringsaker i 1901"
   Barn 
    1. Madsen, Lauge,   f. 8 Sep 1902,   d. 30 Apr 1978, hoff kirke, Gjøvik Finn alle personer med hendelser p dette stedet  (Alder 75 r)
   +2. Sørheim, Anne Madsen,   f. 31 Mar 1904, Hurum, Buskerud Finn alle personer med hendelser p dette stedet,   d. 14 Aug 1991, Toten Finn alle personer med hendelser p dette stedet  (Alder 87 r)
    3. Madsen, Olaf,   f. 17 Mar 1906,   d. 1952, hoff kirke, Gjøvik Finn alle personer med hendelser p dette stedet  (Alder 45 r)
    4. Madsen, Marit,   f. 29 Apr 1908
    5. Madsen, Mads Lauritz,   f. 21 Feb 1918, Båkinn, Toten Finn alle personer med hendelser p dette stedet,   d. 4 Des 1998, Holt sorenskriverembete Finn alle personer med hendelser p dette stedet  (Alder 80 r)
   Sist endret 2 Apr 2018 
   Famile ID F25  Gruppeskjema  |  Familiediagram

  • Hendelseskart
   Link til Google MapsFdt - 10 Des 1876 - Sveinhaug gård (Svendhoug) , Ringsaker Link til Google Earth
   Link til Google MapsGift - 26 Sep 1901 - Ringsaker Link til Google Earth
    = Link til Google Earth 
   Tegnforklaring  : Adresse       : Lokasjon       : By       : Fylke/Grevskap       : Stat/Provins       : Land       : Ikke satt

  • Bilder
   Johanne Madsen 80 år
   Johanne Madsen 80 år
   Avisutklipp funnet i "Hagen" i Sørheim, Sogn. Uvisst hvilken avis det er fra, når og hvem som har skrevet artikkelen. Se hele artikkelen under "Dokumenter"
   Johanne Madsen Sveinhaug.JPG
   Johanne Madsen Sveinhaug.JPG
   Med Kongens fortjenestemedalje i gull for sin insats under WW2.
   gravstøtte Willelm Wexels, Johanne Madsen og Kirsten Madsen.png
   gravstøtte Willelm Wexels, Johanne Madsen og Kirsten Madsen.png
   Gravstøtte Mads L, Johanne, Olaf og Lauge Madsen (2).png
   Gravstøtte Mads L, Johanne, Olaf og Lauge Madsen (2).png

  • Notater 
   • Fru Johanne Madsen fyller 80 år.


    --Direkte avskrift fra avisutklipp, funnet i Hagen i Sørheim, Sogn.--

    Hjemmestyrkens gode fe´, en liten dame med et stort hjerte.

    En på kapp meget kjent og avholdt dame, fru Johanne Madsen, fyller 80 år mandag den 10 ds.
    Fruen som er født på Sveinhaug ved Ringsaker, har sittet på gården Båkind i 51 år og for sitt fine vesen og dype menneskelighet har hun vunnet seg et sjeldent stort navn.
    Selv er den gamle dame så stillfarende og beskjeden som det går an å være, men hennes rike ånd og hjertegode vesen kan ikke unngå å gjøre inntrykk på alle hun kommer i kontakt med. For sine fortjenester som menneske og borger fikk hun i januar 1946 Kongens fortjenestemedalje i gull.
    -Det hadde jeg på ingen måte fortjent, sier hun i en samtale med Oppland arbeiderblad. -Hva jeg har gjort i livet kunne enhver greie, og hvis noen skulle hedres måtte det være alle de flinke folkene jeg har vært så lykkelig å ha hatt omkring meg gjennom årene. Selv er jeg bare en vanlig landsens husmor som har hatt glede av å være bundet til jorda og dyra, til barna og hjemmet. Det har alltid vært det eneste riktige og naturlige for meg, og hvis jeg fikk leve opp igjen ville jeg komme til å gjøre akkurat det samme.

    Det var i barndomshjemmet Sveinhaug at Johanne første gang traff sin tilkommende mann, sakfører C. A. Mafdsen, fra Oslo. Madsen som var en brennende idealist, hadde funnet ut at jorda var den rette næringsveg. Han hadde oppgitt sitt embete og søkt seg ut som lærlingi landbruket. Medsin veldig energi og ukuelige optimisme gikk han inn for å tilegne seg mest mulig kunnskaper om sitt nye yrke, og (den ble) (utklippet ødelagt og ikke mulig å lese hele denne setningen) uten tvil en stor lykke for ham ———- ble gift med en kvinne som Johanne —— . Hun kom fra en gård og hadde all den innsikt i landbrukets problemer som en bygutt manglet. Men hva Madsen saknet av erfaring som jordbruker tok han igjen med sitt pågangsmot og sin glødende tro.


    I egenskap av idealist følte Madsen seg sterkt knyttet til arbeiderbevegelsen, og da ekteparet var så heldig å få kjøpt den vidunderlige garden Båkind på kapp, varte det ikke lenge før Madsen gjorde seg gjeldende i bygdepolitikken. Det vakte atskillig oppmerksomhet for ikke å si oppsikt at han som stor bonde, med en gard på et par hundre dekar dyrket mark, gikk hen og ble arbeiderpartiets parlamentariske fører i bygda. Selvsagt kom han med i herredstyret, og det er ikke for mye sagt at han for arbeiderklassen på Ø. Toten utrettet store ting. Og trofast ved hans side, i gode som i mindre gode dager, sto hans eneståendeog oppofrende hustru Johanne.


    Desverre døde Madsen allerede i 1936, og tommrommet etter ham var ikke godt å fylle. Ekteparet hadde fire barn og med deres hjelp gikk livet videre for enkefru Johanne. Da krigen kom med sine mange vansker, la hun igjen for dagen de mest enestående egenskaper. Sønnene kom tidlig med i hjemmestyrkene, som snart fant ut at på Båkind hadde de et hjem og en mor som tok hånd om enhver. Fra Gjøvik gikk i mørke kvelder så mangen en sulten gjest til Båkind, og der ble ingen avvist. Garden ble men enn forsyningssted, den ble et rede og en borg for hjemmestyrken. En kar med radiosender tok opphold der og gnistret sine meldinger til London. Fly kom inn over Toten-åsen og slapp ned 5000 kg våpen og utstyrsom ble fraktet til Båkind. Til og med instruktører i engelske uniformer dalte ned på åsen og tok seg frem til Johanne Madsens hjem. Soldatene fikk skiftet til sivilt og kom seg vekk, og alt gikk bra. Selv en tyskerrassia på gården førte ikke til noe, takket være sønnen Olavs snarrådighetog fruens store ro.
    Men de onde minner om krigensår vil fruen i dag helst ikke snakke om.
    Åndelig vital som hun er til det utroligste, liker hun bedre å samtale om det som rører seg i tiden.
    Hvorfor klager landsens kvinner i dag over at der er så mye å gjøre? Er ikke det å arbeide på en gard i seg selv lykke nok?
    Jeg har ihvertfall alltid følt det slik, sier hun. Livet på landet er og vil alltid være vidunderlig. La oss håpe at menneskene ikke helt glemmer det, sier hun.
    Sin 80-årsdag vil Johanne Madsen feire i barndomshjemmet Sveinhaug på Ringsaker. Fra nær og fjern vil det dit strømme gratulasjoner og gode ønsker fra de utallige som gjerne vil hedre fruen på Båkind, den gamle dame med det store hjertet.

  • Kilder 
   1. [S5] DIGITALARKIVET.